De behandeling gaat door in het kabinet van de dermatoloog en neemt per keer ongeveer 20 minuten in beslag.
Er wordt een fruitzuur op het gelaat aangebracht, dat na enkele minuten wordt geneutraliseerd door middel van een base. Er dienen in totaal een 5-tal peelings te gebeuren, doorgaans met een 2-tal weken interval. Bij iedere peeling-sessie wordt de tijd van applicatie en/of de concentratie van het product verhoogd.
Voor de 1e peeling dient de huid gedurende 2 weken te worden voorbereid met een crème, die reeds fruitzuur bevat. Deze wordt door de dermatoloog voorgeschreven en aangepast aan uw huidtype en de indicatie.
24 uren na een peelings-sessie kan de behandelde huid lichte roodheid vertonen, dewelke doorgaans erg aanvaardbaar is. Het gelaat mag op dat moment echter niet worden blootgesteld aan overdreven zonlicht. Dit is ook de reden waarom de medische fruitzuur-peelings enkel plaats vinden van september tot april.
De crèmes die u tussen de peelings-sessies door dient te appliceren worden eveneens in samenspraak met uw huidarts bepaald.
De behandelingen zijn totaal pijnloos en garanderen doorgaans een erg tevreden patiënt(e) met een jonger en frisser gelaatshuid.

Dit kan toegepast worden voor:
Pigmentvlekken (Zwangerschapsmasker of melasma), Onzuivere huid, Vette huid, fijne rimpeltjes, littkens (bvb na Acné)

Een peeling kost rond de €60 per beurt en wordt niet vergoed door de mutualiteit.